startpagina - bloemen - waterdruppels - abstract - dieren - buiten - diversen - Inge - bestellenInge Meinardi

               Fotografie

update 6 januari 2016  © Wietse Meinardi 2010 -2016                                                                                                                                          nieuws  -  website  -  contact

 

Als fotograaf is Inge autodidact. Met een digitale compactcamera maakte ze in 2006 haar eerste close-ups van bloemen en paddenstoelen. Ze wist nog weinig van de techniek, maar al gauw zette ze een mooie sfeer neer. Ze kreeg de smaak te pakken en ontdekte de verborgen mogelijkheden van het toestel. Ze experimenteerde met belichting, scherpte en diafragma's.  Na enige tijd waren de grenzen van het toestel bereikt en schafte ze een spiegelreflexcamera aan.  Dit opende veel nieuwe mogelijkheden.

Vooral de macrolens is favoriet; bloemen en waterdruppels heeft ze van alle kanten belicht. Maar geregeld fotografeert ze ook met de andere lenzen andere onderwerpen waaronder landschappen en dieren. Om meer te weten te komen over de techniek en om nieuwe inspiratie op te doen, volgde ze in 2009 een cursus digitale fotografie.


Fotograferen  is voor Inge een hobby en een nieuwe levensinvulling.

Door een chronische ziekte werd ze arbeidsongeschikt en moest haar werk en andere hobby’s loslaten.  


Omdat haar energie erg beperkt is, fotografeert ze vooral in en rond huis. Reportages maken of fotograferen in opdracht lukt niet.

 

Inge had nooit de intentie foto's te exposeren, te publiceren of te verkopen. De vele spontane en positieve reacties op de foto’s stimuleerden echter een website te maken en posters (en eerder ook ansichtkaarten) te koop aan te bieden.  

Inge